Op donderdag 21 november heb ik mijn lezing Hoe Kijkt Autisme gegeven in het kader van ‘Waalre in gesprek’ in Bibliotheek Waalre in Het Huis van Waalre.

Het was een prachtige avond met veel mooie en soms intense gesprekken. Ik vond het een heel fijne avond en te merken aan de mooie reacties van het publiek in de volle zaal was dat wederzijds!

Het is zo fijn verbinding tussen mensen met en zonder autisme te kunnen realiseren en meer inzicht in autisme te kunnen geven!

‘Waalre in gesprek’ is een samenwerking tussen Centrum voor Maatschappelijke Deelname (CMD) van de gemeente Waalre en de Bibliotheek Waalre. De avonden sluiten aan op actuele onderwerpen die in de gemeente Waalre spelen op sociaal-maatschappelijk vlak.
Dat is een zeer goed initiatief!

Dank aan Centrum voor Maatschappelijke Deelname (CMD) van de gemeente Waalre en Bibliotheek Waalre voor deze mooie avond!


Hoe Kijkt Autisme is een conceptueel project van fotograaf Ivo Ketelaar.

Het wil mensen met en zonder autisme van alle leeftijden dichter bij elkaar brengen en verbinden. 

 

Het project bestaat uit het boek, de rondreizende vaste en popup foto-expositie, lezingen en workshops.

Er wordt op dit moment vanuit dit project onder meer gewerkt aan een onderwijsmethode.

 

Met het project Hoe Kijkt Autisme wil Ivo Ketelaar laten zien hoe iemand met autisme naar de alledaagse werkelijkheid kijkt en welke emoties beelden bij mensen met autisme kunnen oproepen. Dat wordt gedaan aan de hand van fotobeelden en bij de beelden behorende korte teksten. Het geheel geeft mensen zonder autisme een idee hoe een autist het betreffende beeld kan beleven.

 

Ivo Ketelaar:

'Mijn project Hoe Kijkt Autisme gaat om het tonen van beleving en emoties van mensen met autisme. Emoties waarvan wordt gezegd dat autisten die niet hebben. Die emoties zijn er wel degelijk, maar vaak zijn ze onzichtbaar voor de buitenwereld. Ik ga die emoties tonen in Hoe Kijkt Autisme. Hiermee probeer ik mensen met en zonder autisme dichter bij elkaar te brengen. Het is mijn bedoeling kennis over en begrip voor autisme op een persoonlijke manier te vergroten.'

Boek bestellen

Het boek Hoe Kijkt Autisme is verkrijgbaar via mijn eigen shop en bij de online en reguliere boekhandels.

Boekingen

Boekingen voor de exposities, lezingen en workshops kunt u hier doen!