Het boek Hoe Kijkt Autisme nu 3 jaar!

'Erik Gerritsen (voormalig secretaris-generaal ministerie van VWS):

'Ik ben onder de indruk hoe kunst kan werken om dingen inzichtelijk te maken.'

 

Hoe kijkt iemand met autisme naar de alledaagse werkelijkheid

Het boek biedt fotobeelden met korte teksten die mensen met autisme vaak herkenbaar vinden. Krijg zo een beter zicht op wat autisme in de dagelijkse praktijk inhoudt en gebruik het om met elkaar in gesprek te gaan.

 

Boek bestellen in mijn shop

Het boek Hoe Kijkt Autisme kost € 29,90 (inclusief BTW). Het is verkrijgbaar via mijn shop en bij de online en reguliere boekhandel.
Het boek is uitgegeven door Uitgeverij AutiDetails. Het is uitgevoerd in hardcover met 64 pagina's. ISBN: 9789090314631.

 

Overhandiging eerste exemplaar

Het eerste exemplaar van het boek Hoe Kijkt Autisme van professioneel fotograaf Ivo Ketelaar is op 20 maart 2019 tijdens een one day pop-up fototentoonstelling op het ministerie van VWS in Den Haag overhandigd aan secretaris-generaal Erik Gerritsen. Het unieke boek toont mooie zwartwit foto's samen met bijbehorende korte teksten en geeft zo inzicht in de belevingswereld van mensen met autisme. Dit boek is bedoeld om mensen met en zonder autisme dichter bij elkaar te brengen en wederzijds begrip te vergroten. Het boek is vanaf vandaag overal te koop.

 

Erik Gerritsen (voormalig secretaris-generaal ministerie van VWS ):

'Ik ben onder de indruk hoe kunst kan werken om dingen inzichtelijk te maken.'

 

Ivo Ketelaar: 'Dit boek gaat om het tonen van beleving en emoties van mensen met autisme. Emoties waarvan wordt gezegd dat autisten die niet hebben. Die emoties zijn er wel degelijk, maar vaak zijn ze onzichtbaar voor de buitenwereld. Ik ga die emoties tonen in het boek Hoe Kijkt Autisme.'

Ivo Ketelaar Ivo Ketelaar is professioneel fotograaf, is geboren in 1960 en heeft zelf het syndroom van Asperger (een vorm van autisme).

 

Project Hoe Kijkt Autisme

Het boek is onderdeel van het project Hoe Kijkt Autisme van Ivo Ketelaar. Het project biedt onder meer een rondreizende vaste en een popup foto-expositie. Daarnaast geeft Ivo lezingen en workshops.

 

Reacties

Tijdens de expositie en lezingen kwam vanaf het begin in 2017 steeds vanuit bezoekers de vraag om een boek naar voren:

  • 'Glasheldere sterke beelden en dito teksten. Fijn! Volgende stap: Bundel deze foto's in een boek!'
  • 'Prachtig weergegeven. Heel herkenbaar. Tot tranen toe geroerd. Ik wil deze expositie aan iedereen uit mijn omgeving laten zien in de hoop dat zij mij beter kunnen begrijpen. Dank!'
  • 'Een boek van deze expositie zou fijn zijn!'