Exposities

'Deze expositie geeft een mooi inkijkje in de beleving en het gevoel van mensen met autisme.

De beelden zijn prachtige illustraties hiervan!'  (reactie van een bezoeker)

 

Fotograaf Ivo Ketelaar wil met deze expositie laten zien hoe een autist naar de alledaagse werkelijkheid kijkt en welke emoties beelden bij een autist kunnen oproepen.

Dat wordt gedaan aan de hand van fotobeelden en bij de beelden behorende korte teksten. Het geheel geeft niet-autisten een idee hoe een autist het betreffende beeld kan beleven.

Het gaat om het tonen van beleving en emoties van autisten. Emoties waarvan wordt gezegd dat autisten die niet hebben. Die emoties zijn er wel degelijk, maar vaak zijn ze onzichtbaar voor de buitenwereld. Ivo gaat die tonen in de expositie Hoe Kijkt Autisme.

 

De expositie Hoe Kijkt Autisme is op reis
Van begin af aan was voor alle betrokkenen en veel bezoekers duidelijk dat deze expositie door zo veel mogelijk mensen moet worden gezien.
Dus is de expositie op reis en is al in onder meer 's-Hertogenbosch/Rosmalen, Apeldoorn, Renkum, Utrecht, Malle/regio Antwerpen (B), Eindhoven, Leiden geweest. In de zomer van 2019 was de eerste internationale expositie (in Engels en Duits) in Bad Neuenahr (D)!
Nieuwe locaties zijn in voorbereiding.


De expositie kan worden geboekt door gemeenten, onderwijsinstellingen, zorgbedrijven en andere locaties die mensen in staat kunnen stellen naar de expositie te gaan kijken.

 

Combinatie expositie met lezingen

Bij een expositie van 1-2 maanden is er vaak sprake van twee (of meer) lezingen tijdens de periode van de expositie in de stad zelf en/of in de regio.
Op deze wijze wordt extra persaandacht gegenereerd en dat zorgt weer voor meer bezoekers. Een en ander kan in overleg worden opgezet.

 

Boekingen

 

Grote expositie (6-8 weken)

  • Organisatie en locatie: door de opdrachtgever, eventueel (pers)communicatie in overleg/samenwerking
  • Kosten per expositie: 500,- excl BTW en reiskosten (Is bijdrage voor bijkomende expositiekosten (materiaal ed), vervanging en onderhoud van de expositie)
  • De grote expositie is uitgevoerd in museumkwaliteit (dibond met acryl) en wordt gehangen aan de wand of aan (nylon)kabels.
  • Neem contact op als u hierin geïnteresseerd bent en/of een locatie weet!

 

Popup expositie (van een paar uur tot 1 week)

  • Organisatie en locatie: door de opdrachtgever, eventueel (pers)communicatie in overleg/samenwerking
  • Kosten per expositie: 250,- excl BTW en reiskosten (Is bijdrage voor bijkomende expositiekosten (materiaal ed), vervanging en onderhoud van de expositie)
  • Voor de popup expositie is een metalen achterwand nodig, vaak in de vorm van 10 flipover-standaards (met een metalen achterkant).
    Zoals bijvoorbeeld hieronder op de foto te zien is.
  • Neem contact op als u hierin geïnteresseerd bent en/of een locatie weet!